A kreativitás ereje

A kreativitás nem csak egy képesség, amit néhányan birtokolhatnak. A kreativitás egy hozzáállás, egy életérzés, egy lehetőségteremtő. Ha nem használod a kreativitásod, akkor lemondasz arról, hogy kihozd magadból azt a potenciált, ami egy boldog, kiegyensúlyozott sikeres életet tud megalapozni. Több van benned, csak nem tudod, vagy nem ismerted még el magadnak.

A jelen pillanat határozza meg a jövőnket. Ha a jelenben kreatívan alkotsz, akkor a jövőben is kreatív megoldásokat fogsz találni a kihívásokra. A rajzolás például egy olyan tevékenység, amely segít a kreativitásod kibontakoztatásában, és egyben nyugtatja az elmédet, oldja a stresszt, és örömet okoz. A rajzolás nem csak a kezed műve, hanem a lelked kifejezése is. A rajzolás segít megismerni önmagad, és kifejezni az érzéseidet, gondolataidat, álmaidat.

A kreativitás segít a hétköznapi problémák megoldásában, mert:

  • Megtanít arra, hogy más szemszögből is lásd a helyzeteket, és ne ragadj le az első gondolatodnál.
  • Bátorít arra, hogy próbálj ki új dolgokat.
  • Fejleszti a rugalmasságodat, és a változásokhoz való alkalmazkodó képességedet.
  • Növeli az önbizalmadat, és az önértékelésed, amikor meg is valósítasz egy ötletedet.
  • Természetes, pozitív érzéssel tölt el, amikor teremtünk és elégedettek vagyunk az eredménnyel.

Minden gyakorlat, tanfolyam vagy ehhez hasonló blogbejegyzés egy új lehetőség a változtatásra. De sajnos gyakran az ilyen inspirációk után nyernek a megszokások és a hétköznapok.

Ne halogasd tovább a rajzolást, a fejlődést, és ne várj a tökéletes pillanatra! Kezdd el most, azzal, amid van, és azzal, amit tudsz. Ha szeretnél többet megtudni a rajzolásról, és a kreativitásról, ha szeretnél inspirálódni mások alkotásaiból, ha szeretnél segítséget kapni a rajzolásban, vagy ha szeretnél másoknak segíteni, akkor csatlakozz a fraktálrajz és a Lélekvonal közösséghez.